Ga naar de inhoud

Verkeersveilig en Gezond Westerkoog

Home | Nieuws | Over

Bewonersbrief gemeente

Als het niet té treurig voor woorden zou zijn, dan zouden wij gelachen hebben om de informatiebrief die elke bewoner in Westerwatering en Westerkoog heeft ontvangen.
In die brief stond dat men verwacht dat de busbrug in 2025 ook in de spitsuren open zal gaan. En dat men gaat onderzoeken of vóór die tijd elektrische auto’s wel al tijdens de spits gebruik kunnen gaan maken van de busbrug.  Vragen die bij ons opkomen:
– Hoe zit dat met hybride auto’s?
– Hoe gaat hierop gecontroleerd worden? Nu al rijden er veel vrachtwagens over de brug, die net als andere voertuigen alleen tijdens de spits een bekeuring krijgen. Technisch krijgt men het niet voor elkaar om vrachtwagens in de overige 20 uur te onderscheiden van andere voertuigen.
– Is hier geen sprake van discriminatie?

Verder werd vermeld dat men voorbereidende werkzaamheden gaat doen voor de aanpassing van de rondweg. We hebben besloten om NU niet te reageren op deze brief. We wachten met bezwaar maken tot de plannen officieel bekend gemaakt zijn.

Heeft u de brief niet ontvangen, of wilt u nogmaals lezen waar het om gaat, klik dan hier: https://busbrugdebinding.zaanstad.nl/home