Ga naar de inhoud

Verkeersveilig en Gezond Westerkoog

Home | Nieuws | Over

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - de programma's

Een aantal partijen heeft haar verkiezingsprogramma nog niet gepubliceerd. Van de programma’s die wij hebben gelezen staat bij veel partijen niets vermeld over de volledige openstelling. De reden hiervan kan zijn dat de gemeenteraad al heeft gekozen voor de volledige openstelling én de afwikkeling van het verkeer via de rondweg. Uit de vele gesprekken die wij met politieke partijen hebben gevoerd blijkt dat men Westerkoog wil opofferen omdat het belang van de verkeersdruk uit Westerwatering groter is.  “Maar,” zei een politicus: “Na de verkiezingen kan alles weer anders zijn.”
Een aantal partijen pleit naast de volledige openstelling van de busbrug voor een tunnel naar de Vincent van Goghweg: hoewel er niets bekend is over de effecten van dat plan op het verkeer in onze wijk, vrezen wij dat ook dit plan tot meer verkeer zal kunnen leiden, zeker als de op- en afritten van de A8 op de Guisweg gerealiseerd gaan worden!  

Welke partijen maken zich wel druk over de leefbaarheid in Westerkoog?

  1. De Partij voor de Dieren en ROSA: zij spreken zich uit tegen de spitsopenstelling. Óf houden de optie voor de “weg binnendoor” (Westerkoogweg) als oplossing open. Dit is feitelijk ook waar wij voor pleiten.
  2. Democratisch Zaanstad (DZ) heeft voor 10 maart aanstaande een motie ingediend waarin wordt gepleit om de 10 geplande bungalows op het tracé tussen de gebouwen van de Prinsenstichting voorlopig NIET op te nemen in de bouwplannen en zij kiezen voor de weg binnendoor: “Westerkoog moet de beloofde weg binnendoor krijgen! Eerlijk en rechtvaardig omdat de weg binnendoor al jaren (!) geleden beloofd is en DE oplossing is om het verkeer veilig door Westerkoog af te wikkelen en niet via de rondweg met haar vele in/uitritten. De rondweg is niet geschikt en bedoeld voor doorgaand verkeer.